5 Quote’s van Bill Gates

bill_gates_04

5 Quotes Van Bill Gates

1. “Succes is een waardeloze leraar. Het verleidt slimme mensen ertoe over zichzelf te denken dat ze niet kunnen verliezen. “

Het maakt niet uit hoe succesvol je bent, het is belangrijk om bescheiden te blijven. Overschat jezelf niet.
Succes is zo vluchtig als het leven zelf, het kan allemaal weg worden genomen in een ogenblik. Niets is blijvend. De enige constante in het leven is verandering.
Vergeet niet dat succes uw leven kan veranderen, maar het mag nooit je innerlijk veranderen. Wees respectvol naar iedereen die je tegenkomt, en geef terug aan de wereld om je heen.
We leren meer van onze fouten dan van onze successen. Laat je niet verblinden. Je succes is niet altijd je grootste leraar en inspiratiebron.

2. “Vergelijk jezelf niet met ieder ander in deze wereld, als je dat doet, doe je jezelf tekort.”

Elk mens is op zich uniek. Blijf hier te allen tijde bewust van. Percepties van succes zijn uiteindelijk subjectief. Meet je eigen succes af door je te spiegelen aan de door jou gestelde doelen en  waarden, niet door jezelf te vergelijken met anderen.

Elk mens verplaatst zich in zijn eigen tempo, en ieder van ons heeft zijn eigen route in het leven. Soms moeten we meerdere malen de verkeerde weg in slaan voordat we de juiste vinden.

Omarm de willekeur van uw reis door deze wereld. Niemand anders zal precies hetzelfde leven leiden, dat is ook het bekoorlijke van het leven.

3. “Uw meest ontevreden klanten zijn uw grootste bron van leren.”

Een bedrijf kan het meest van ontevreden klanten leren. Als er veel klanten ontevreden zijn over het zelfde ding, dan is het duidelijk dat er een specifieke verandering noodzakelijk is.

Hetzelfde geldt in iemands persoonlijke leven. We kunnen veel leren van de mensen die ons bekritiseren op ons gedrag, met name van degenen die dicht bij ons leven.

Je hoort veel mensen zeggen dat je nooit druk moet maken om wat andere mensen van je denken. Dat is meestal een goed advies als het gaat om vreemden of kennissen. Maar als de mensen die we liefhebben boos op ons zijn, is het waarschijnlijk een teken dat we ze niet met het juiste respect hebben behandeld.

Het leven bestaat uit het cultiveren van relaties en het opbouwen van connecties. Als iemand ongelukkig is met u, pak het probleem aanpakken door het u aan te trekken en te communiceren.
Dit is een goed advies zowel in het bedrijfsleven als voor uw persoonlijk leven.

4. “Wees aardig voor nerds. De kans is groot dat je uiteindelijk werkt voor zo iemand. “

Populariteit is een wispelturig fenomeen dat verandert naarmate we ouder worden. De grootste verliezer op de lagere school kan eindigen als Miss Universe of het meest succesvolle feestbeest op de middelbare school.

Alle mensen verdienen respect, want je weet nooit waar ze kunnen eindigen. Het leven is lang en ingewikkeld, met veel wendingen. Plant de zaden van vriendelijkheid vroeg, bouw relaties reeds vanaf een jonge leeftijd op en je zult nooit alleen je weg hoeven te gaan.

5. “Het leven is niet eerlijk – wen er maar aan!”

Het leven is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Je zult constant falen. Er is altijd strijd. Veel van wat er met je gebeurt zal volledig buiten jouw invloedssfeer liggen. Het zal je frustreren, het maakt je razend en het is chaotisch keer op keer.

Het enige wat je kunt doen is accepteren. Neem het goede met het slechte. Zoek de balans. Vergeet niet dat er geen licht is zonder duisternis.
De mooiste momenten van je leven alleen zul je alleen maar op die manier voelen omdat ze de tegenhanger zijn van uw meest pijnlijke ervaringen.
Ga niet actief op zoek naar pijn of falen, maar herken het als de natuurlijke delen van het leven. We evolueren door vallen en opstaan.

bill_gates_01