5 manieren om slimmer, grappiger en beter op feestjes te zijn.

'I see you're banned after that performance last year!'Op elk feest is er altijd een persoon te vinden die andere mensen aan het lachen maakt, schijnbaar zonder inspanning. Misschien is hij de meeslepende, spontane verteller van smeuïge zojuist gebeurde belevenissen of het stille type, dat onverwacht uit de hoek komt met een perfect getimede opmerking.

Je zult je je natuurlijk ooit afvragen: “kan ik niet net zo geestig zijn?

 

De volgende 5 tips kunnen hierbij helpen:

 

1) Werk aan je voedingsbronnen

 

Consumeer dagelijks een “goed dieet van hoge kwaliteit geestige materiaal.” Hoe meer je leest, hoort en kijkt, hoe beter voorbereid je hersenen zijn om je eigen geestige gedachten produceren.

 

2) Spreek, zonder te forceren

Citeren van beroepshumoristen kan, maar forceren is altijd fout. Lang niet altijd past een geciteerde grap in het moment. Ook al is de grap steengoed, dan nog past deze niet altijd in het gesprek. Zog voor de aansluiting. Doe je het niet dan raken mensen uit hun evenwicht en weten niet meer hoe te reeageren. Denk erom: de kracht van humor zit vaak in het spontane.

 

3) Heb vóór alles, aandacht voor de ander

Zorg er voor veel aandacht te besteden aan de gebeurtenissen en ervaringen in je dagelijkse leven, zelfs als die ongelooflijk alledaags lijken. Je mag niet op voorhand denken dat een koffiepauze of een autorit met vrienden de optimale omstandigheden zullen zijn voor een grap. Maar zolang je veel aandacht voor het gesprek hebt zullen er altijd mogelijkheden zijn voor een humoristische wending.

 

4) Schiet met scherp

In veel opzichten is de beste humor spontaan en alert. Houd een grap kort, wordt het te lang of wordt de woordspeling een verhaal dan verliest de geestige opmerking zijn glans. Gelukkig hebben we een perfect instrument om onze verstand aan te scherpen: Twitter. De 140-tekens nopen tot beknoptheid. En de dreiging een retweet te missen moet je dwingen om je ambacht goed te beoefenen.

 

5) Goede humor bevat het “goede gevoel”

Veel humor bevat wreedheid, sarcasme en andere negatieve uitingen. Maar spontane creativiteit als middel om kritisch sociaal commentaar te leveren is heel anders dan het aanvallen van je tegenstander gewoon omdat je dat kunt, of uit geloof in eigen superioriteit. Humor wordt het meest gewaardeerd wanneer het gebruikt voor de krachten van het goede. Want uiteindelijk is een temperamentvolle, “feel-good” geestige conversatie een onderdeel” uit ons optimale bestaan.

 

Bron: Jennifer Miller