Life Hacks

Life hacks zijn een nieuwe en populaire trend op het net. Ze maken het leven gemakkelijker en dus beter. Verrassend genoeg bestonden er al life hacks in de vroege jaren 1900. Je kreeg ze bij een pakje sigaretten van Gallaher. Veel is er veranderd intussen. Tegenwoordig krijg je een lelijke afbeelding van wat roken met je doet… waar rokers zich meestal niets van aantrekken en een grote waarschuwing dat roken dodelijk is… waar rokers zich ook niets van aantrekken. Dan liever deze fantastische life hacks, toch?

1. Hoe je een splinter verwijdert

2

“Vul een fles met een brede mond met warm water, druk de fles op het deel van het lichaam waar de splinter zit. De fles zuigt het vlees en de stoom zal de splinter uit het vlees trekken.”

2. Hoe je een boom kapt

3

“Beslis eerst naar welke kant je de boom wil doen vallen. Snij daarna twee inkepingen in de boom zoals op de afbeelding. Trek uiteindelijk de boom om door een touw te gebruiken.”

3. Hoe je planten van water voorziet terwijl je weg bent

3

“Vul een grote emmer met water en zet hem een beetje boven het niveau van de planten en plaats rond de emmer zoveel planten als je hebt. Vlecht twee of drie strengen wol samen en dompel ze volledig onder in het water. Plaats één uiteinde in de emmer zodat het uiteinde de bodem raakt. Het andere uiteinde plaats je op de aarde van de plant. Een aparte wolvlecht is aangeraden voor elke bloempot.”

4. Hoe je een lucifer aansteekt in de wind

4

“De moeilijkheid van het aansteken van een lucifer in de wind, kan voor een groot deel overwonnen worden als je dunne krullen snijdt in de lucifer zoals op de afbeelding te zien is. De krullen zullen meteen vlam vatten als je de lucifer aanstrijkt, waardoor de vlam sterker is en een betere kans heeft om bestand te zijn tegen de wind.”

5. Hoe je een brandblusapparaat maakt

5

“Los een pond zout en een half pond ammoniumchloride op in twee liter water. Giet het mengsel in dunne glazen flessen. Mocht er een brand uitbreken, sla dan de flessen kapot in de vlammen. Een serieuze uitbraak zal zo waarschijnlijk worden afgewend.”

6. Hoe je een waterfilter maakt

6

“Een zeer handige en effectieve filter kan worden gemaakt van een gewone wateremmer. Vul de emmer met de lagen zoals ze op de tekening staan aangeduid. Het water sijpelt door de lagen van fijn en grof zand, grind en stenen, waarna het in heldere toestand langs de bodem in je glas kan sijpelen.”

7. Hoe je eieren moet bewaren

7
“De eieren moeten vers gelegd zijn waarna je ze simpelweg in een doos of blikje zout begraaft. Bewaar ze op een koele en droge bergplaats. Let er wel op dat er geen lucht bij de schaal van het ei kan komen. Op deze manier kun je ze bewaren voor een zeer lange periode.”